top of page

Porttelefoner

Kul att ni har hittat hit och att ni är intresserade av nya porttelefoner. Vi har hjälpt både Fastighetsägare och Bostadsrättsföreningar med att installera nya porttelefoner. Vi har genom åren arbetat med flera olika system som Aptus, Vanderbilt, Axema, RCO och Din box.   

 

 

Via porttelefonen ringer besökaren upp, och med hjälp av koppling till lås och passersystem kan den som svarar låsa upp dörren för besökaren. Porttelefoner finns i de flesta lägenhetshus, men också i kontorslokaler, industrilokaler och kommersiella fastigheter.

 

Utifrån ett boenderegister väljer besökaren vem som ska ringas upp. Ofta läggs ett digitalt boenderegister in i porttelefonen och visas på en digital display. Vi hjälper er med att lägga in all information gällande boendes namn i det digitala boende registret och deras eventuella telefonnummer ifall ni väljer den lösningen. Den boendes telefonnummer kommer inte att synas i displayen utan bara deras namn.

Porttelefoner olika användningsområden

Boenderegister i porttelefonen

Porttelefon

Öppna upp med sin mobil eller svarsapparat?

Vi rekommenderar att porttelefonen kopplas till de boendes respektive mobil telefon så de kan öppna med hjälp av sin mobil telefon. Detta är absolut den mest prisvärda lösningen. Fördelen med en porttelefon man öppnar trådlöst via sin mobil är att man kan öppna porten då man inte är hemma. Ett alternativ är att man annars installerar svarvsapparater i respektive lägenhet.

 

Hör gärna av er till oss för att få ett prisförslag samt för att få referenser från tidigare projekt. Ni kan ringa oss på

040-319900 eller maila oss på info@elsyd.se

Du kanske även är intresserad av att läsa mer om passagesystem. Läs mer här.

Offert

Porttelefon

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med att installera porttelefoner?

Porttelefoner ökar säkerheten genom att låta boende verifiera besökare innan de ges tillträde. De förbättrar även bekvämligheten genom att möjliggöra fjärröppning av dörren utan att behöva gå till entrén. Andra fördelar är att man kan koppla in så porttelefon systemet kommunicerar trådlöst via uppringning till en mobiltelefon, vilket gör det smidigt vid öppning av entrédörren. Är man exempelvis inte hemma, så kan man öppna ändå vid sin telefon.

Hur fungerar en porttelefon?

Porttelefoner tillåter boende att kommunicera med besökare vid entrén via ljud och/eller bild och att fjärröppna dörren. Systemet kan vara kopplat till fasta enheter i lägenheterna eller till mobiltelefoner.

Vad händer om systemet slutar att fungera korrekt?

Vi erbjuder garanti på arbete och produkterna ifall de skulle sluta fungera. Många moderna system har även fjärrövervakning och support för att snabbt kunna identifiera och åtgärda problem.

Kan porttelefoner integreras med andra säkerhetssystem?

Ja, porttelefoner kan integreras med andra säkerhetssystem, såsom passersystem och övervakningskameror, för att erbjuda en komplett säkerhetslösning som förbättrar övervakning och kontroll av tillträde. Vid installation av porttelefon är det vanligt att man samtidigt installerar passagesystem för dörrar till byggnaden. Hör av er till oss för mer information.

Hur hanterar vi boendebyten eller nyinflyttade? 

Systemet kan enkelt uppdateras för att inkludera nya boendes kontaktinformation och radera uppgifter för de som flyttat ut. Vi erbjuder utbildning i hur administratörer kan hantera dessa uppdateringar.

Kan systemet hantera flera ingångar?

Ja, porttelefonsystemet kan konfigureras för att hantera flera ingångar och byggnader, vilket är idealiskt för större fastigheter eller bostadsrättsföreningar med flera entréer.

Behöver porttelefonerna underhållas?

Underhåll är viktigt för att säkerställa att porttelefonerna fungerar korrekt. Detta inkluderar att kontrollera och uppdatera systemet, samt att reparera eller byta ut delar vid behov.

Behöver man teckna ett serviceavtal?

Vi rekommenderar att man tecknar ett serviceavtal. I detta ingår kontroll och testning av porttelefonerna och passagesystemet samt skulle något hända är vi ute inom 24h och åtgärdar problemet. Återkom ifall ni vill veta mer exakt vad som ingår i ett serviceavtal.

bottom of page