top of page

Datanät

Vi hjälper er med all slags dragning av nätverkskabel, detta oavsett om det gäller en bostad, företagslokal, butik eller bostadsrättsförening. Vi använder alltid kvalitetskabel med mer koppar, detta så att POE fungerar problemfritt. Dragning av nätverkskabel och installation av nätverksuttag. Vi använder categori 6 och 6A vid våra installationer, beroende på längden av kabeln som behöver dras.


 

Vi kan hjälper er med följande:
- Nyinstallation av datanät.
- Felsökning och kartläggning av befintligt nät.
- Framdragning av nätverkskabel och installation av nätverksuttag. Modernisering från
categori 5 till categori 6 eller 6A.
- Installation av patchpaneler och dataskåp.

 Ni är välkomna att höra av er till oss för mer information samt för att få ett prisförslag. Ni kan ringa oss på: 040-319900 eller maila oss på: info@elsyd.se

Offert

Nätverkskabel

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med att uppgradera från kategori 5 till kategori 6 eller 6A?

Uppgradering till kategori 6 eller 6A förbättrar nätverkets prestanda genom högre hastigheter och bättre signalintegritet. Det möjliggör snabbare dataöverföring och är framtidssäkrat för kommande teknologier och större bandbreddsbehov.

Hur går installationen av ett nytt datanätverk till?

Installationen innefattar framdragning av nätverkskablar, installation av nätverksuttag, patchpaneler och dataskåp. Vi kartlägger befintligt nätverk, gör nödvändiga justeringar och säkerställer att allt fungerar korrekt genom noggrann testning.

Vad kostar det att installera eller modernisera ett datanätverk?

Kostnaden beror på nätverkets omfattning, kabelkvalitet (kategori 6 eller 6A) och specifika behov som patchpaneler och dataskåp. En detaljerad offert kan ges efter en initial kartläggning av fastigheten och specifika krav.

Hur kan vi säkerställa att vårt nätverk är framtidssäkert?

Genom att installera kategori 6 eller 6A kablar och högkvalitativ utrustning, samt planera för skalbarhet, kan ni säkerställa att nätverket klarar framtida teknologiska krav och ökade bandbreddsbehov. Regelbunden uppdatering och underhåll är också viktigt.

Vad är fördelarna med att installera patchpaneler och dataskåp?

Patchpaneler och dataskåp organiserar nätverkskablar på ett effektivt sätt, vilket underlättar felsökning och framtida uppgraderingar. De skyddar också utrustningen och säkerställer att nätverket är säkert och lättillgängligt för underhåll.

Kan vi ha både trådlöst och trådbundet nätverk i fastigheten?

Ja, en kombination av trådlöst och trådbundet nätverk ger flexibilitet och säkerhet. Trådbundna anslutningar ger stabil och snabb dataöverföring för kritiska enheter, medan trådlösa accesspunkter ger mobilitet och bekvämlighet för andra enheter.

Hur görs felsökning av ett befintligt datanätverk?

Felsökning involverar att kartlägga nätverket, identifiera problemområden och använda specialverktyg för att testa kablar och anslutningar. Vi analyserar nätverkets prestanda och gör nödvändiga reparationer eller uppgraderingar för att åtgärda problemen.

Hur påverkar installationen av ett nytt datanätverk fastigheten och boende?

Installationen kan innebära borrning och kabeldragning, vilket kan orsaka viss tillfällig störning. Vi strävar efter att arbeta effektivt och minimera påverkan genom att planera arbetet i samråd med fastighetsägaren och informera boende i förväg.

Vad krävs för att underhålla ett datanätverk?

Viss underhåll innefattar att kontrollera kablage och anslutningar, uppdatera firmware och mjukvara på nätverksenheter, samt att övervaka nätverkets prestanda. Detta säkerställer att nätverket fungerar optimalt och förebygger problem.

bottom of page