top of page

Laddboxar till BRF/FÖRETAG

Installation av Laddboxar:

Vi på Elinstallatören syd har mångårig erfarenhet av att installera laddboxar både till Bostadsrättsföreningar, Fastighetsägare, Företag och till privat personer. Vi installerar marknadsledande laddboxar som har funnits på marknaden en längre tid. Vid installation ser vi till att den är framtidssäker, skalbar och säker. På så vis kan ni lägga till fler laddboxar i takt med behovet ökar, utan att säkringarna går.

Laddbox


Hur fungerar ett projekt?
Vi börjar gärna med att komma och titta hur era förutsättningar ser ut idag där vi blandannat
gör en genomgång av er elanläggning för att se vilken kapacitet ni har tillgång till. I samråd med era önskemål tar vi fram en offert.

Val av Laddbox?
Vi samarbetar med flera marknadsledande laddboxar som finns på marknaden idag. Vi kommer föreslå de laddboxar som är med lämpligast för ert projekt. Vi rekommenderar laddboxar med 3 fas laddning då ni kan ladda era bilare i en högre hastighet jämfört med 1 fas laddare.

Fast kabel eller utan kabel?
Till Bostadsrättsföreningar som har sina laddboxar vanligtvis nere i garaget rekommenderar vi laddboxar med fastkabel som är monterad på laddboxen.

Till företag som kanske har ladd platser utomhus, där rekommenderar vi laddboxar utan kabel. Det finns tyvärr risk för sabotage genom att de kan klippa av laddkabel och då är hela laddboxen förstörd. På grund av detta rekommenderar vi installation av laddbox utan fast kabel.(De får ha med sin egen laddkabel i bilen.)

 

Dubbel Laddbox

 

Lastbalansering?
Vi installation av nya laddboxar till ert garage/parkeringsplatser ingår det alltid lastbalansering vid våra installationer. Med lastbalansering slipper du få en överbelastad huvudsäkring när du laddar flera bilar på en gång. Den här funktionen mäter strömmen så att den fördelas jämnt när du laddar flera bilar samtidigt.

 

Ny elcentral ute vid garaget?
Vid ett standard projekt av laddboxar brukar vi dra fram en ny kabel från huvudcentralen ut till ert garage, där vi sedan monterar upp en ny elcentral till era laddboxar.

Laddbox

Vilken betalösning ska vi använda oss av?
Till Brf föreningar rekommenderar vi attt man väljer att installera en laddbox som har RFID läsning.
Vilket innebär att alla boende får en tagg som de tilldelas. Varje gång de sedan laddar sin bil registreras detta på den boende. Denna förbrukning läggs sedan på den boendes månads avi som föreningen sedan skickar ut en gång i månaden i samband med avgifts avin.

Till företag kan man även använda sig av tagg med RFID läsning, alternativt att man använder sig av en betlösning via en app, där de isåfall betalar varje gång de ska ladda sin bil.

Laddning av elbil

Bidrag för Laddplatser från Naturvåprdsverket
Ladda bilen kan ge din organisation bidrag för kostnader som arbete, material, grävning, installation och liknande. Bidraget täcker upp till 50 procent av kostnaderna, men med ett maxbelopp 15 000 kr per laddpunkt. Läs mer på Natvårdsverket. Läs mer här

Offert
Ni är välkomna att höra av er till oss för mer information samt för att få ett prisförslag. Ni kan ringa oss på: 040-319900 eller maila oss på: info@elsyd.se

Laddbox
Laddboxa till Villa

Laddboxar till Villa

Vad kul att du är hittat till vår sida. Vi har hjälper dig gärna med installation av din nya laddbox. Läs gärna lite information nedan om vad som kan passa dig bäst gällande val av Laddbox samt vilken effekt (Huvudsärking) du har i din villa. Kontakta gärna oss sen för att få en offert eller ifall du har några frågor så hjälper vi dig gärna!

Vad klarar din Huvudsäkring i din villa?
Ett bra första steg är att ta reda på vilken huvudsäkring din fastighet har. Din säkringsnivå sätter gränsen för vilken effekt du kan ladda på. De flesta villor brukar ha en huvudsäkring på mellan 16 och 25A. Är du osäker på din fastighets huvudsäkring kan du hitta information om den på din elfaktura.

16A krävs för en 11 kW laddbox.
32A krävs för en 22kw laddbox.

Men vill du/ni använda er av en laddbox som kan ladda upp till 22kw men ni har endast idag 16A, då kan vi hjälpa er att säkra upp till 32A.

Ladda med 1-fas eller 3-fas?
Skillnaden mellan 1-fas och 3-fas är hur snabbt din bil kan laddas. (Vi rekommenderar dock att endast installera 3 fas laddboxar.)

1-fas ligger effekten mellan 3,7 och 7,4 kW.
3-fasladdning kan leverera mellan 11 och 22 kW.

Laddbox

Lastbalansering?
Vi rekommenderar alltid lastbalansering vid våra installationer av laddboxar. Lastbalanseringen ser till att laddningen inte överbelastar elförbrukningen vilket gör att ni slipper strömavbrott.

Grön teknik
Som privatperson har man rätt till Grön teknik avdraget vilket innebär att ni kan få 50% i bidrag på material och installationskostnaden ifall ni anlitar en elektriker för att utföra arbetet åt er. När ni beställer jobbet, uppger ni era personuppgifter till oss och sen sköter vi kontakten med skatteverket. Ni kan max använda 50 000kr per för Grön teknik avdraget.

Val av Laddbox:
Nu har du kommit till det sista steget vilket är ”val av Laddbox” och kanske det mest spännande steget. Vi installerar alltid våra laddboxar med jordfelsbrytare. (Vissa modeller har de inbyggda i laddboxen).

1) Halo laddbox, med 3 fas, har en laddeffekt upp till 11kw. 
2) Defa laddbox, med 3 fas, har en laddeffekt upp till 22kw. 
3) Aura Laddbox, detta alternativet är till dig som behöver ladda två el bilar, dubbla uttag, 3 fas, 2x22kw.

Laddbox

                        Halo laddbox
           
             

Laddbox

Defa laddbox

Laddbox

Aura Laddbox

Laddbox
bottom of page