top of page

LED belysning

Armaturbyte till LED

Går ni i tankar och funderar på att byta ut er befintliga belysning till Led då har ni kommit till rätt ställe. Vi har hjälpt många Brf. föreningar och fastighetsägare med att konvertera till LED.

Att byta till LED belysning har flera fördelar när det kommer till att spara både energi och pengar. Bland annat är LED armaturer mer energieffektiva jämfört med traditionella glödlampor/lysrör.

Armaturbyte till LED

Slutar att sälja Lysrör:
Under 2023 har det skett en utfasning av lysrör (T5, T8)
Vi står nu inför en övergång till LED. Nedan berättar vi mer om led belysning samt visar er ett exempel projekt som vi har utfört där ni kan se återbetalningstiden.


Livslängd på LED:
LED belysning en brinntid upp till 50 000 timmar jämfört med vanliga lysrör som har en brinntid på 1000-2000 timmar. Detta innebär att ni inte behöver byta ut belysningen lika ofta, vilket sparar både tid och pengar på lång sikt. Den största skillnaden är energibesparingen som ligger på ca 50%.

Byta till LED plattor?

Projekt:

Ett vanligt projekt kan vara att byta ut belysning i trapphus, källare och vind till LED. Nedan ser ni ett exempel på ett projekt till en Fastighetsägare eller till en Brf. förening.

 

Hur lång är återbetalningstiden på ett projekt?
Om vi räknar med ett pris på 1 kr kw. Brinntid ca 3 timmar per dag samt en livslängd på 50 000 timmar på LED armaturerna. Då hamnar vi på en återbetalningstid på ca 4 år. Därefter sparar ni pengar varje år genom er energibesparing samt att ni får en underhålls fri belysning. Kontakta oss för att få en mer exakt uträkning gällande en energibesparing för er fastighet.

Byta till LED lysrörsamturer
bottom of page