top of page

Åskledarskydd

Vill ni undvika att blixten slår ner i er fastighet?

Installation av Åskledarskydd är till för att skydda byggnader och människoliv vid åsknedslag. Klimatförändringarna i Sverige har gjort att medeltemperaturen stiger samt att medelnederbörden ökar och intensiteten i de kraftfullaste skyfallen blir större. Detta bidrar till kraftigare åskoväder som förväntas bli både vanligare och mer intensiva.

Vid åska ökar risken för att elprodukter, apparater och elanläggningar skadas och att höljen då blir strömförande och kan utsätta människor för fara samt stor risk för brand.

Blixtnedslag

Kan åskan orsaka brand i fastigheten?


Det stämmer det kan den. 2019 slog ett blixtnedslag ner i Malmö på en fastighet som sluttade med att hela byggnaden brann ner. Brandskadan blev så omfattade att ingen av de boende kunde flytta tillbaka till sina lägenheter igen. Läs mer om händelsen via artiklen på Svt.


Blixtnedslag orsakade storbranden – huset byggs upp igen | SVT Nyheter

Blixtnedslag

Ta gärna kontakt med oss på Elinstallatören Syd så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er med att installera åskledarskydd. Det kan vara en billig försäkring i att investera i åskledarskydd med tanke på vad ett blixtnedslag kan åstadkomma.

Offert
Hör gärna av er till oss för att få ett prisförslag samt för att få referenser från tidigare projekt. Ni kan ringa oss på

040-319900 eller maila oss på info@elsyd.se

Blixtnedslag
bottom of page